Rozpoczęły się przygotowania do wielkiej i smakowitej podróży po Małopolsce. Ta wyprawa będzie pełna niespodzianek. Od Krakowa, przez Tarnów, Wadowice, Oświęcim, Miechów, Nowy Sącz, Nowy Targ rozciąga się trasa kulinarnych doznań. Wytyczają ją niezwykłe aromaty i tradycyjne smaki. Zapraszamy na Małopolski Festiwal Smaku. Warto Rozsmakuj się w Małopolsce!
Na trasie tej smakowitej podróży jest także Tarnów. W jego okolicach dojrzewają najsmaczniejsze śliwki. Suszone owoce to słodka niespodzianka w składzie niezliczonej ilości tradycyjnych dań. Tutejsza kuchnia obfituje w zioła i chrzan, nadające daniom intensywny smak.
Warto dodać, że producenci żywności z powiatu brzeskiego mogą się pochwalić sukcesami. Podczas VII Małopolskiego Festiwalu Smaku Polędwica faszerowana suską sechlońska zgłoszona przez towarzyszenie na „Śliwkowym szlaku” z Iwkowej otrzymała Grand Prix.
Tarnowski półfinał już 16 czerwca na tarnowskim rynku. Wielki finał odbędzie się w dniach 24-25 sierpnia w Krakowie na placu Wolnica.
Organizatorzy zapraszają producentów do udziału w Małopolskim Festiwalu Smaku i zapoznania się z Regulaminem wydarzenia.
Zgłoszenia na półfinał tarnowski należy składać terminie do 7 czerwca 2013 r.
—
IT Tarnów