Don't Miss
Home » Wiadomości » Festiwal Nadwiślańskiego Smaku – konkurs na najsmaczniejsze potrawy tradycyjne

Festiwal Nadwiślańskiego Smaku – konkurs na najsmaczniejsze potrawy tradycyjne

kgw smakiFestiwal Nadwiślańskiego Smaku – konkurs na najsmaczniejsze potrawy tradycyjne Nadwiślańska Grupa Działania „E.O.CENOMA” ogłasza konkurs na najsmaczniejsze potrawy tradycyjne. Prezentacja konkursowa i degustacja potraw odbędzie się w dniu 24 maja 2015r. podczas 33 Przeglądu Zespołów Regionalnych, Kapel, Instrumentalistów, Grup Śpiewaczych i Śpiewaków Ludowych im. Jędrzeja Cierniaka „Krakowski Wianek” w Szczurowej, kiedy to zostanie zorganizowany „Festiwal Nadwiślańskiego Smaku”. Konkurs adresowany jest do mieszkańców obszaru LGD, w szczególności: Kół Gospodyń Wiejskich, Gospodarstw Agroturystycznych oraz Stowarzyszeń.
Konkurs ma charakter otwarty, nie przewiduje się pobierania opłat za udział, jednak ze względów organizacyjnych ilość uczestników konkursu będzie ograniczona maksymalnie do 26, natomiast nie będzie ograniczona ilość potraw tradycyjnych promujących obszar LGD.
Przystąpienie do konkursu następuje poprzez zapoznanie się z regulaminem konkursu oraz wypełnienie i dostarczenie do siedziby LGD formularza zgłoszeniowego.
Zgłoszenia rejestrowane będą w terminie od 4 do 15 maja 2015 roku w kolejności odbioru u adresata – do udziału w konkursie zostanie zakwalifikowanych pierwszych 26 zgłoszeń. Formularz należy dostarczyć osobiście, pocztą tradycyjną na adres: Nadwiślańska Grupa Działania „E.O.CENOMA”, ul. Rynek 4, 32-820 Szczurowa, z dopiskiem „Festiwal Nadwiślańskiego Smaku”  lub drogą elektroniczną na adres: eocenoma@interia.pl. Każde zgłoszenie (za wyjątkiem dostarczonych osobiście) należy potwierdzić telefonicznie pod nr tel. (14) 671-40-70.
Ostateczny termin nadsyłania zgłoszeń, to 15 maja 2015r.

 Szczegółowe informacje udziela pracownik Nadwiślańskiej Grupy Działania „E.O.CENOMA”, Bogusława Daniel-Zieja, pod numerem telefonu (14) 671 40 70, kom. 782-286-036 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: eocenoma@interia.pl, w godz. od 7:30 do 15:30.

Załączniki do pobrania: 

E.O. CENOMA