Don't Miss
Home » Wiadomości » Poleca szef kuchni restauracji „Szyszkarnia”

Poleca szef kuchni restauracji „Szyszkarnia”

Samo miejsce swoim położeniem kusi, aby go odwiedzić. Spokój i cisza to na pewno cechy zachęcające do tego, aby zjeść smaczny obiad właśnie tutaj. Wystrój lokalu (gustowny, bez przepychu, lekko surowy, ale ciepły) zachęca do zatrzymania się i spędzenia miłych chwil w dobrym towarzystwie. Dobra muzyka snująca się gdzieś obok nas płynie delikatnie muskając nasze uszy, a nie atakując je bez litości z każdej strony. Widok za oknami koi nasz wzrok o każdej porze roku różnorodnością barw. Zasiadając za stołem już po chwili czujemy się odprężeni i spokojni, gotowi do zjedzenia specjałów przygotowanych przez szefa kuchni. Ich zapach od samego początku pobudza nasze kubki smakowe. Wszystko to sprawia, że stajemy się coraz bardziej ciekawi tego, co już za chwilę pojawi się przed nami na stole.
Potrawy przygotowuje nowy szef kuchni – Grzegorz. Jednocześnie zapraszamy do tej restauracji, aby spróbować i samemu ocenić jego mistrzostwo.
Dzisiaj pora na danie z drobiu.

SOCZYSTA PIERŚ DROBIOWA FASZEROWANA SZPINAKIEM W SOSIE SEROWYM
Produkty potrzebne do przygotowania jednej porcji dania:
– filet z indyka x 150g
– szpinak świeży x 100g
– czosnek
– cebula
– olej i masło
– gałka muszkatołowa
– świeży rozmaryn, zioła prowansalskie
– pieprz, sól
– ser Parmezan Correggio  szczypta
– ser pleśniowy Lazur 5g
– ziemniaki 200g

Grzegorz współpracuje z Krakowskim Klubem Smakosza. Do tego dania poleca niemieckie białe wino półwytrawne Blue Nun.
Jedząc pierś drobiową możemy delektować się różnymi smakami poszczególnych części tego dania. Lazur nadaje sosowi wspaniały smak, który w połączeniu ze znakomitymi, delikatnie słodkimi ziemniakami, łagodnie pieści nasze podniebienie. Szpinak przyrządzony razem z czosnkiem, cebulą i gałką muszkatołową nadaje potrawie lekko ostrego smaku. Wszystko razem sprawia, że wpadamy w błogi nastrój pobudzający nas do przemyśleń na temat radości życia.
Polecamy Wam to danie i tę restaurację. Warto zajrzeć tam samemu, z rodziną lub przyjaciółmi.

IB

Podobne artykuły
„%RELATEDPOSTS%”

3 komentarze

  1. Witam

    Nie polecam Restauracji Szyszkarnia

    Będąc na znajomych weselu w tej restauracji nie spotkałem zadowolonej osoby.

    Obsługa katastrofa – na stołach brakowało napojów, potrawy były chłodne, przystawki rzadko donoszone.

    Kelnerzy raz na ok 30 min pojawiali się między stołami

    Ok 1.00 było tylko 2 kelnerów na cały lokal

  2. Tam jest jazz !!!! 😀

  3. lokal tragedia . Nic wiecej nie ma sensu pisać .