W miniony weekend Rynek Główny w Krakowie zapełnił się gośćmi Wigilijnego Festiwalu Smaku, którzy zwiedzając liczne stoiska mogli nie tylko zakosztować smakołyków z Małopolski, ale również zakupić wyborne specjały na świąteczny stół.
Wśród bogatej oferty kulinarnej znalazły się również produkty pochodzące ze Śliwkowego Szlaku. Nasze stoisko obfitowało w wędliny z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego pana Romana Motaka z Iwkowej (Grand Prix w Małopolskim Festiwalu Smaku za polędwicę faszerowaną suską sechlońską).
Amatorzy suszonych owoców mogli również zaopatrzyć się w susz owocowy (śliwki, jabłka i gruszki), doskonały do wigilijnego kompotu oraz kupić suskę sechlońską (wędzona śliwka węgierka ChOG), idealną do wielu świątecznych potraw.
Galeria zdjęć <==
—
Na Śliwkowym Szlaku
Podobne artykuły
„%RELATEDPOSTS%”