Restauracja Szyszkarnia zaprasza dzieci wraz z rodzicami i opiekunami na przedświąteczną wyprawę do czekoladowej krainy. Czekolada to słodycze które są nie tylko pyszne, ale także w rozsądnych ilościach poprawiają humor i dają dużo pozytywnej energii. Organizatorzy warsztatów chcą pokazać dzieciom i rodzicom w czym tkwi tajemnica niezwykłej popularności czekolady. Warsztaty poprowadzą deseranci z Krakowskiej Manufaktury Czekolady. Uczestnicy będą mieli okazję okazję poznać historie i tajniki procesu powstawania czekolady oraz wykonają wielkanocne figurki czekoladowe. Pozwól dziecku poczuć się jak prawdziwy chocolatier!
Program warsztatów obejmuje:
– Historię powstania czekolady
– Wyrób figurek czekoladowych
– Rysowanie topioną czekoladą
– Pisanie na tabliczce czekolady
– Dekorowanie gotowych pisanek posypkami (kokos, kolorowy cukier i kakao)
– Makijaż czekoladowy
Każdy uczestnik otrzyma:
Własnoręcznie zrobione słodycze
Słodkie wspomnienia!
Krakowska Manufaktura Czekolady to wyjątkowe miejsce w samym sercu Krakowa na Kazimierzu, łączące w sobie najlepsze tradycje czekoladowe. Specjalizuje się w organizacji warsztatów cukierniczych dla najmłodszych.
Zajęcia odbędą się w Restauracji Szyszkarnia – ul. Piastowska 8 w Brzesku – 14. kwietnia (niedziela) od godz. 11.00.
Zapisy i szczegóły pod nr tel. 509 412 822. Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszenia. Warsztaty skierowane do dzieci od 4 roku życia. Organizatorzy zapewniają wszystkie niezbędne materiały na warsztaty. Dodatkowo dla uczestników pamiątkowe dyplomy. Zajęcia odpłatne – 45 zł. Płatności przyjmowane bezpośrednio przed warsztatami.
Warsztaty cukiernicze to miły, pomysłowy, a jednocześnie pożyteczny sposób spędzenia wolnego czasu, który na pewno zaprocentuje w przyszłości. Po takich zajęciach z pewnością każde dziecko będzie chętne do pomocy w kuchni przed świętami.
Serdecznie zapraszamy!
—
IB